portland independent media center  
images audio video
newswire article reporting portland metro

community building | human & civil rights

VIDEO: Portland Human Rights Commission Meeting 12.4.13

The monthly public meeting of the Portland Human Rights Commission for December.
A report back from the recent held Human Rights Emily Gottfried Awards.
A report on the recently held Community Roundtable Project.
And planning for the upcoming events like the International Human Rights Day, the Safe and Sound Screening | Discussion program, and the upcoming holiday party organized by the Commission on Disability. Citizen comments are always welcome and Houseless activist Charles Johnson spoke for 4 minutes during this time slot sharing some suggestions (and echoing some previous mentioned recommendations) and concerns for the communities engagement and out reach with the Portland HRC.
Portland Human Rights Commission Meeting for December 2013 (First Wednesday of the month)
 https://www.youtube.com/watch?v=QLY5MlxHn7s [2.hr 30.min video]

You can view and download this video on Archive (dot) org here:
 https://archive.org/details/PortlandHumanRightsCommissionMeeting12.4.13

[Short Out-Take] Citizens Public Comment at meeting:
 https://www.youtube.com/watch?v=KgeYK7zeh94 [4 min video]
.
Human Rights Commission Proposed Meeting Agenda
Date: Wednesday, December 4, 2013

Time: 4:00 -- 6:30 PM
Location: Office of Equity and Human Rights, 421 SW 6th Ave, Suite 500 Portland, OR 97204
1. 4:00 -- 4:10 Welcoming and Gathering (10 min)
2. 4:10 -- 4:15 Approval of Agenda and Minutes (5 min)
3. 4:15 -- 4:25 OEHR Update (10 min)
- Dante James
4. 4:25 -- 4:45 CDC Roundtable Report (20 min)
5. 4:45 -- 4:55 Upcoming Events (10 min)
- United Nations Association Human Rights Day Event
- "Safe and Sound?" screening and discussion
- OEHR Social
6. 4:55 -- 5:15 HRC Retreat Planning (20 min)
- Logistics
- Organizational Structure Proposed Changes
7. 5:15 -- 5:35 HRC Budget and Planning Through June 2014 (20 min)
8. 5:35 -- 5:45 HRC Chair Nominations (10 min)
8. 5:45 -- 5:55 HRC Emily G. Gottfried Human Rights Awards (10 min)
9. 5:55 -- 6:15 Committee, Task Force & Liaison Updates (20 min)
- Communications Committee
- Policy Committee
- Nominating Committee
- HTTF
- HRTF
- CPRC
10. 6:20 -- 6:30 Public Comment / Announcements / Closing (10 min)

[Next Meeting is Jan 8 2013]
 http://www.portlandoregon.gov/oehr/62221 [HRC Website]

Validated [free] Parking in the "Star Park" building one block south of office
PIMC readers know, that there is also Free Food provided for all meeting attendee's at the HRC meetings

Previous HRC meetings were recorded on video can be watched here:
 http://www.joeanybody.com/id4.html

homepage: homepage: http://www.joeanybody.com